full screen background image

KIOTO SOLAR

Kioto Solar logója Kioto Solar nemzetisége

taiwani cellák, minden máskomponens európai

európai gyártás, osztrák minőség

könnyen intézhető garancia
(10 év teljes körű, 25 év teljesítmény)

Kiváló ár/érték arány: 35 és 40mm-es, galvanizálatlan alumínium keret vízkivezetős műanyag sarokprollal

lekerekített él

jobb öntisztulás

KIOTO szabadalom

Az osztrák KIOTO SOLAR 25 éve a napelem modul gyártás úttörő szereplője. Napelemes termékei, akárcsak a szintén osztrák Fronius inverterei, a legmagasabb európai minőséget képviselik. A cég automatizált gépsorokon gyártja paneljeit, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 és BS OHSAS 18001:2007 minősítéseknek megfelelően. A gyártásba bepillantást nyerhet az alábbi felvételeken: itt és itt.

A KIOTO napelemeknek meg kell felelniük a cég saját, a hivatalosan elvártnál jóval magasabb szintű egyedi minőségi követelményeinek is. Ennek megfelelően a panelek különlegesen szilárdak, ellenállnak 5400Pa felületi nyomásnak is úgy, hogy eközben tömegük 20kg-nál is könnyebb. A kibővített jégeső teszten 25mm-es jégdarabok 165,6km/h, 55mm-esek 120,6km/h sebesség melletti becsapódásait is ki kell bírniuk.

Jégeső teszt

A monokristályos panelek kiemelkedő hatékonyságának egyik kulcsa a különleges, tükröződésmentes üvegfelület. Ez szinte alig veri vissza a napsugarakat, még a gyenge szórt fényt is képes elnyelni. A napelem így a napsugárzás rendkívül széles spektrumát képes hasznosítani az áramtermeléshez.

Monokristályos panelek

A KIOTO SOLAR a magyar piacnak is az egyik meghatározó szereplője. 2015 szeptemberében egy osztrák fővállalkozó átadta Magyarország jelenlegi legnagyobb, 72.840db KIOTO SOLAR napelemből álló naperőművét. A Visonta mellett 30 hektáron elterülő, 18,5MWp teljesítményű szolár park 10.000 magyar otthon áramellátását tudja biztosítani.

Naperőmű Naperőmű Naperőmű

Hisunage


2008-ban alapított taiwani BLD Solar cégcsoport a világ vezető cellagyártóival együttműködve szerelik kiváló minőségű, ugyanakkor nagyon kedvező áru napelemes moduljaikat. Minden gyártási fázis automatizált, a forrasztásoktól kezdve a lamináláson át egészen a keretezésig. A termékeket félkész és kész állapotukban is nagyon szigorú vizsgálatoknak vetik alá. Letesztelik többek között a nagyfeszültségű szigetelést, a földelést, a forrasztásokat, a mikrorepedéseket pedig elektrolumineszcenciás (EL) teszttel szűrik ki.

Automatizált gyártás

A cég ISO9001, ISO14001 és GB/T28000 integrált minőségi-, környezetvédelmi-, foglalkoztatási- és egészségvédelmi tanúsítvánnyal rendelkezik, napelemes termékei pedig TUV, VDE, UL, MCS, CE, CEC, INMETRO, PV Cycle és SONCAP nemzetközi tanúsítványokkal rendelkeznek.

Gyártási folyamat

A cégcsoport kiemelkedően fontos tagja a 2013-ban Taiwanon létrehozott gyár is, ahol a cég Hisunage („Hi Sun Age!”) márkájú napelem moduljai készülnek évi 200MW gyártási kapacitás mellett – míg a kínai gyártókapacitás 2015 végére eléri az 500MW-ot.

Napelem modul

Ügyfeleink mind a BLD, mind a Hisunage címkéjű termékekkel találkozhatnak, melyek egyet jelentenek a magas minőséggel. A BLD/Hisunage panelekre a gyártói termékgarancia 10 év, a legalább 80%-os teljesítménygarancia pedig 25 évre vonatkozik. A termékeik viszontbiztosítását a Chubb Group szolgáltatja.

Canadian Solar napelemek

Zászlaja Naperőművük

A Canadian Solar a világ második legnagyobb napelemgyártója 4GW éves gyártókapacitással, ami nagyságrendileg évi 15 millió db napelem gyártását jelenti. A céget 2001-ben, Kanadában alapították, gyárai jelenleg Kanadában és Kínában vannak. A Canadian Solar a világ több, mint 90 országába szállít napelemeket, a kanadai nagyberuházások első számú beszállítója, emellett óriás projektek megvalósítója mind az 5 földrészen. A cég viszontbiztosítással is rendelkezik, tehát a gyártón túl két külső biztosító, az Inter Hannover és az RSUI Csoport is felelősséget vállal a termékért és a teljesítményért, viszontgarantálja a gyártó cég által adott garanciákat. A Canadian Solar paneleket a TÜV, a VDE, a Fraunhofer és az SGS is tanúsította

“Okos” napelemes rendszerek

A hagyományos napelemes rendszereknek a rengeteg előnyük mellett vannak gyengeségeik is. Ezen gyengeségek nagy részét kiküszöbölik az „okos” rendszerek, ami jelentős többlethozamot jelent a hagyományos rendszerekhez képest. Az „okos rendszerek titka” a napelem-szintű teljesítményoptimalizálásban rejlik.

Okos napelem rendszerek
1.

Az okos rendszerek minden esetben több hozamot produkálnak, mint a hagyományos napelemes rendszerek. Ez a különbség könnyen lehet akár 25-35% is!

2.

Sok olyan esetben is telepíthetők napelemes rendszerek okos modulok felhasználásával, amikor a hagyományos rendszerek nem, vagy sokkal korlátozottabban telepíthetők. Ugyanezen okok miatt adott tetőre nagyobb teljesítmény telepíthető. mint a normál napelemek alkalmazásával!

3.

Sokkal hosszabb garanciaidő, mint a hagyományos rendszereknél, ami a Solar Edge inverter magasabb megbízhatóságából adódik!

4.

Az ár alapból tartalmazza a monitoring és felügyeleti rendszer árát is!

5.

Kisebb villanyszerelési költségek!

6.

Sokkal biztonságosabb megoldás!

A Jinko jelenleg a világ második legnagyobb napelemes cége a maga 13000 alkalmazottjával és 200 fejlesztőmérnökével. Nemcsak napelemet gyárt, hanem a hozzá való szilícium ingotot és wafert is (2,5GW kapacitás), ebből cellákat (2GW kapacitás) és 3,2GW napelemet is. A cég Kínában foglalkozik áramszolgáltatással is. A Jinko napelem kiváló minősége miatt népszerű az egész világon. A Jinko smart méginkább, mivel ez a napelemtípus két piacvezető cég terméke. A kiváló Jinko napelembe kerül a Solar Edge teljesítmé- nyoptimalizálója (világelső, a világpiac 70%-át uralja), így a Jinko smart napelemmel csak egy probléma szokott előfordulni, az hogy nehéz szerezni belőle, mivel a gyártók kapacitása alig tudja követni az igényeket.

A Solar Edge teljesítményoptimalizálói adják a plusz intelligenciát az „okos” napelemekhez, ami a plusz hozamot, megbízhatóbb működést, napelem-szintű monitorozási lehetőséget és magas biztonságot eredményezi.

Napelem rendszer teljesítményoptimalizáló

A teljesítményoptimalizálókkal működő rendszerekhez legcélszerűbb Solar Edge invertereket használni. Bár az „okos” napelemek együtt tudnak működni bármilyen inverterrel, de ahhoz, hogy azok összes funkciója kiaknázható legyen plusz hardver vásárlása nélkül, Solar Edge inverterrel kell szerelni a rendszert. A Solar Edge inverterek mellett szól még a kiemelkedő 12 éves garancia, a szokásosnál kisebb méret, az esztétikus megjelenés és a kedvező ár is, ami tartalmazza az összes extra szolgáltatást, a napelem-szintű monitoringot beleértve.