full screen background image

Vállalkozásunk napelem rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.

Az első lépés az igények és a lehetőségek megbeszélése, felmérése, hiszen egy ilyen rendszert nem pár évre hanem évtizedekre építünk.

Fontos, hogy az ingatlan mennyi villamos energiát fogyaszt, ebből mennyit szeretnénk napelem segítségével megtermelni és azt mire szeretnénk hasznosítani.

A következő lépés az ingatlan vagy földterület megtekintése, mely során felmérjük, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az igényelt mennyiségű energia megtermelésére. Ezt cégünk előzetes egyeztetés alapján egy becsült ajánlat alapján tudja elvégezni, melyhez elegendő 4-5 paraméter, melyek a következők: tájolás, a tető meredeksége, a tető szerkezete, a kiváltandó energia mennyisége (kWh vagy forint/hó) és hogy milyen elektromos szolgáltatóhoz lehet csatlakozni.

Ezek után kiválasztjuk Önnek a megfelelő méretű napelemet és a rendszer teljesítményéhez tartozó, az áramszolgáltató által elfogadott hálózati invertert. Ha Ön elégedett az általunk felkínált árajánlattal, egy helyszíni szemle után végleges árajánlatot tudunk adni Önnek (mely általában nem vagy minimálisan módosulhat a becsült ajánlathoz képest).

Ezek után, még mielőtt felszerelésre kerülne a napelem rendszer, felvesszük a kapcsolatot az elektromos közmű szolgáltatóval és kérvényezzük a villanyóra cseréjének folyamatát (hiszen a hálózati inverter segítségével visszatermelhető az áram a rendszerbe, amikornincsen rá szükség, így Ön aktuálisan energiatermelő lesz (zöld energia), amelyért a villamos közmű szolgáltató fizet, mégpedig törvény által meghatározott áron kell átvenniük a villamos energiát). Ha a szolgáltató részéről pozitív visszajelzés érkezik, megkezdhetjük a napelem rendszer telepítését.

A napelemmel termelt áram elvezetéséhez tanúsítvánnyal ellátott, kifejezetten napelemekhez gyártott kábeleket és csatlakozókat használunk. Különleges és körültekintő munkát igénylő folyamat a napelem telepítése, hiszen minden hálózati egység speciálisan a napelemhez használható, mással nem helyettesíthető.

Amennyiben felkeltettük elérhetőségeinket! érdeklődését, a Kapcsolat menüpont alatt találja

Szorgos Solar csapata